fbpx
Loading

Zakaj je pomembno nosečniško fotografiranje?

Hej srečka nosečka, saj kar žariš!

Čeprav se v nosečnosti lahko spoprijemaš z izzivi, je to eden najbolj neverjetnih in posebnih trenutkov v življenju ženske. To je čas praznovanja in pričakovanja, ko se pripravljata na srečanje svojega malega veselja. To je čas, ko bosta močna  – močnejša, kot sta morda kdaj pomislila, da bi lahko bila. V tem času začneta ustvarjati svojo vez s svojim otrokom – vez, ki se bo nadaljevala skozi celo življenje. Vsaka nosečka preprosto žari v času nosečnosti, saj pod njenim srcem bije še en mali srček, ki bo kmalu postal smisel življenja bodočih staršev. Nosečniško fotografiranje je le še en način, kako dokumentirati poseben in vznemirljiv čas v življenju para. S fotografijami prejmeta lep spomin na najlepše pričakovanje v življenju, to je tudi čas, v katerem vsaka ženska enostavno zasije. Predstavljava vam nekaj razlogov, da stečeta naravnost pred objekiv!

1. Nosečnost je čudovita!

Najbolje, da ti kar napiševa, kaj nama je po fotografiranju v mailu zaupala ena izmed prečudovitih nosečk: “Tudi, če se vedno ne počutim lepe (utrujene noge, bolečine v križu,  strije), samo pomislim na vse stvari, ki se dogajajo v mojem telesu! Znotraj mene je živo bitje, ki raste in se hrani znotraj mene. Vsi ti odvečni kilogrami in podivjani hormoni so dokaz čudeža, ki ga bom kmalu spoznala. Rada imam svoj trebušček! Ker ženske ne ostanemo takšne za vedno, sem vesela, da sva se odločila za nosečniško fotografiranje. Ta poseben in lep čas v življenju, nama bo z možem v spominu ostal za vedno!

2. Večni spomini na nosečnost

Ti spomini so zate, za vaju in vajino vse večjo družino. Najlepše je, ko se s svojimi najdražjimi vrnete v čas, ko so nastale nosečniške fotografije in se spomnite tega resnično dragocenega časa. Te fotografije bodo odlično darilo, ki jih bosta prenesla na svojega otroka kot dediščino svojih prvih spominov z njim. To je nekaj, kar lahko za vedno hranijo. Veliko mamicam je naposled žal, da se niso fotografirale v času nosečnosti. Fotografije, posnete s telefonom so nekaj, profesionalne fotografije pa so nekaj povsem drugega. Ne dovolita si, da bosta kasneje obžalovala. Morda v preteklih letih take fotografije res niso bile tako pomembne in morda je v zadnjih letih trend nosečniškega fotografiranja res narasel, pa vendar je to poseben in dragocen spomin. Fotografiranje nosečnic je tudi odličen izgovor za družinske fotografije,  če že imata otroka.  Je idealen čas, da ujamete svojo majhno družino pred prihodom novega člana.

3. Vzemi si čas zase, saj si prelepa

Psihologi menijo, da nosečnice v obdobju nosečnosti občutijo negotovost glede njihovega celotnega videza. Ženske se počutijo neprivlačne zaradi dodatnih kilogramov. Vzami si čas zase, se naliči ter lepo obleci. To je priložnost, da se na ta dan razvajaš. Nosečniško fotografiranje je zelo koristno, saj si na ta način povečaš samozavest in se v svoji koži počutiš naravnost fantastično – pusti si, da zažariš. Ko dojenček pride na svet, morda ne boš imela veliko časa, da bi imela cel dan samo zase.

Nosečniško fotografiranje – kdaj poteka?

Nosečniški trebušček je najbolj primeren za fotografiranje v okviru 30. do 34 tedna nosečnosti. Seveda je to odvisno od vsake posameznice, vendar po najinih izkušnjah je fotografiranje v tem obdboju najbolj primerno. Pomembno je, da naju za nosečniško fotografiranje kontaktirata dovolj zgodaj, da lahko fotografiranje uspešno načrtujemo. Stremiva k temu, da fotografiranje poteka takrat, ko to najbolj ustrezava vajinemu počutju in je nosečniški trebušček že dovolj viden.

Kako pa izberemo lokacijo fotografiranja?

V prvi vrsti poslušava vajine želje. V kolikor sta se odločila za fotografiranje v naravi, vedno priporočava fotografiranje tik pred sončnim zahodom, saj je takrat t.i. ”Golden hour” in svetloba najbolj mehka in prijetna. Fotografiranje nosečnic največkrat poteka v naravi, lokacijo lahko izbereta vidva ali pa vama midva sporočiva nekaj predlogov. Možnost je tudi, da se za nosečniško fotografiranje dogovorimo pri vas doma, saj se takrat verjetno počutita najbolj sproščeno. V galeriji si lahko ogledata nekaj predlogov lokacij fotografiranja.

Zanima naju tudi, kako sploh poteka nosečniško fotografiranje?

Že pred fotografiranjem se pogovorimo o vajinih željah. Ko pa pride dan fotografiranja, pa le-to opravimo povsem sproščeno na zabaven način. Vedno stremiva k temu, da se med fotografiranjem počutita čimbolj sproščeno in prijetno – pri nama je t.i ”poziranja” zelo malo. Nosečniško fotografiranje običajno začneva tako, da gremo na sprehod ob neki lokaciji, midva pa med tem fotografirava in vaju usmerjava.

Kaj pa naj oblečeva?

Vsaki nosečki pripočava, da si nadene nekaj, v čemer se počuti najbolj udobno in sproščeno, a hkrati nekaj kar poudari nosečniški trebušček.  Ker je nosečnost lep čas v življenju, svetujeva bolj žive barve oblačil, odsvetujeva kombinacije v temnejših odtenkih. V primeru, da sama nimata ideje kako se obleči, pa vama lahko midva priskočiva na pomoč z nekaj nasvet

Nosečniško fotografiranje cena – od česa je odvisna?

Cena nosečniškega fotografiranja je odvisna od vajinih želja. Za vaju sva pripravila tri pakete, ki se razlikujejo po času fotografiranja, po številu prejetih fotografijah. Več podrobnosti pa lahko najdeta tukaj: nosečniško fotografiranje cena.

Vedno sva pa vama z veseljem na voljo za vsa dodatna vprašanja: kontakt.

Poročni fotograf Vajin najlepši dan, Jan in Eva.