fbpx
Loading

Slikanje nosečnic (fotografiranje) tudi z družino!

Slikanje nosečnic (fotografiranje) tudi z družino!

Slikanje (fotografiranje) nosečnic: Nekoč je bilo obdobje, ko so se ženske med nosečnostjo sramežljivo držale zase in niti pomislile niso na nosečniško fotografiranje. Vendar to ne drži več, saj si vse več nosečnic prizadeva zajeti ta poseben trenutek v svojem življenju. Fotografije nosečnic je v zadnjem času postale izjemno priljubljene. Največkrat se nosečniškega fotografiranja lotimo bolj proti koncu nosečnosti. Nosečniški trebušček je najbolj primeren za fotografiranje v okviru 30. do 34 tedna nosečnosti. Seveda je to odvisno od vsake posameznice, vendar po najinih izkušnjah je fotografiranje v tem obdobju najbolj primerno. Vsekakor pa je to izjemen čas za fotografiranje tudi v smislu družinskega fotografiranja, saj lahko tako ujamemo edinstven čas v vajinem življenju, tik preden se bo vaša družina povečala še za enega člana!

Opazila pa sva, da pri nosečniškem fotografiranju večina zmotno misli, da je v tako fotografiranje največkrat vključena samo nosečnica, kar pa seveda ni res. Midva velikokrat stremiva k temu, da se fotografiranju pridruži tudi celotna družina in tako poskrbimo tudi za družinsko fotografiranje.

Vaju zanima, kako narediva čudovite družinske nosečniške portrete?

Zagotovo imava za fotografiranje nosečnic skupaj z družino več dela, saj morava biti kot fotografa pozorna na več različnih stvari. S temi nasveti o nosečniški fotografiji vam želiva predstaviti nekaj najinih smernic pri fotografiranju. Pri tem tudi pri nosečniškem fotografiranju skupaj z družino poskrbiva, da je največ pozornosti namenjeno nosečki – vzameva si čas, da bodoči mamici zagotoviva izjemne fotografije. Pri slikanju nosečnic imava z vključitvijo vseh družinskih članov priložnost ustvariti zgodbo, ki prikazuje odnose bodoče mamice do svojih najbolj ljubljenih – družine. Fotografiranje nosečnice tako postane več kot le samo to, saj lahko prikaževa tudi ljubezen med družinskimi člani ter na fotografijah ujameva tudi navdušenje nad prihajajočim družinskim članom.

Kako pa sploh poteka fotografiranje – slikanje nosečnic?

Že pred fotografiranjem se pogovorimo o vajinih željah. Ko pa pride dan fotografiranja, pa le-to opravimo povsem sproščeno in na zabaven način. Vedno stremiva k temu, da se med fotografiranjem počutita čimbolj sproščeno in prijetno – pri nama je t.i ”poziranja” zelo malo.

Preverita tudi:

V kolikor vaju zanima kako poteka nosečniško fotografiranje skupaj z družino, pa vama lahko poveva, da je pri tem ključno, da so družinski člani tudi na fotografiji tako blizu kot so si v resnici (torej zelo!). Tako lahko na fotografiji preprosto pokaževa čustveno povezanost vaše družine med bodočo mamico in njeno družino. Ob tem bi rada dodala, da ni treba, da se pari poljubljajo ali držijo za roke na vsaki fotografiji. Velikokrat namesto tega par ali družino postaviva nekoliko bolj skupaj in jim rečeva, naj se pogledajo v oči – to pa velikokrat povzroči čustveno bogato in romantično sliko. Očesni stik odličen način, da prikaževa ljubezen med paroma. (1)

Kako doseževa, da se fotografiranci sprostijo?

Nosečniško fotografiranje običajno začneva tako, da gremo na sprehod ob neki lokaciji, midva pa med tem fotografirava in vaju usmerjava. Glede na izkušnje lahko trdiva, da tak postopek zelo pomaga, da se osebe pred fotoaparatom lažje sprostijo – veliko parov ali družin je nekoliko sramežljivih na začetku fotografiranja, na koncu pa so nama še vsi rekli, da jim je bilo fotografiranje zabavno in sproščujoče. Pri tem nosečniško fotografiranje skupaj z celotno družino ni preveč drugače, razen to, da se posvečava vsakemu posebaj, da zagotoviva čudovite fotografije.

Vedno stremiva k spontanim in iskrenim posnetkom!

Eden izmed najinih najljubših nasvetov pri fotografiranju je, da pozabimo na tradicionalne portrete in se posvetimo bolj spontanim fotografijam. Seveda medtem naredimo tudi nekaj bolj klasičnih portetov.

Iskrene fotografije ne zagotovijo samo bolj pristnih čustev, ampak so na spontanih fotografijah ljudje tudi precej bolj sproščeni. In ko je nekdo pri fotografiranju sproščen, je to odlično za ustvarjanje neprecenljivih spomninov.

Fotografiranje na izbrani lokaciji ali pri vaju doma

Tako kot pri vseh fotografiranjih tudi pri nosečniškem fotografiranju omogočava fotografiranje na izbrani lokaciji na prostem ali pa prvi vaju doma. Nosečniško fotografiranje (slikanje nosečnic) največkrat poteka v naravi, lokacijo lahko izbereta vidva ali pa vama midva sporočiva nekaj predlogov. Možnost je, da se za nosečniško fotografiranje dogovorimo pri vas doma, saj se takrat verjetno počutita najbolj sproščeno.

Črno-bele fotografije nosečnic

Črno-bele fotografije so zelo priljubljene v zadnjem času, predvsem pri nosečniškem fotografiranju in fotografiranju novorojenčkov. Črno-bele fotografije pričarajo eleganco in brezčasnost, prav zaradi tega so tako priljubljene. (2)

Katera oblačila obleči za slikanje nosečnic?

Največkrat oblačila izbere kar nosečnica sama. Svetujeva, da imajo nosečnice s seboj več oblačil, da lahko naredimo več različnih fotografij. Vsekakor pa se pred fotografiranjem posvetujeva z nosečnico, kakšnih fotografij si želi. Nekaj pa je zagotovo, nosečniško fotografiranje čudovito izpade ne glede na obleko, saj je pomembna predvsem energija, ki jo izžareva nosečnica.

Preverita lahko tudi članek: fotografiranje nosečnic – kaj obleči?

Če si tudi vidva želita čudovitih družinskih fotografij z nosečnico, ne pozabite, da je najlepša stvar v družini ljubezen in povezanost med vami!

Vedno sva pa vama z veseljem na voljo za vsa dodatna vprašanja: kontakt.

Poročni fotograf Vajin najlepši dan, Jan in Eva.